Exercitii practice, Psihologia vieții

Încrederea în propriile puteri

oameni-increzuti

Încrederea în propriile puteri nu e o senzație cu care ne naștem sau care apare din nimic, fără ca noi să depunem efort.

Dimpotrivă, e un proces care evoluează pe parcursul întregii noastre vieți și ne reformulează esența ori de câte ori interacționăm cu el.

Iată lucruri specifice doar oamenilor cu un nivel sănătos de încredere în sine. Află dacă și TU ești unul dintre ei:

1. Ei sunt o prioritate petru ei înșiși, dar nu pentru că sunt egocentriști…

E bine să fim conștienți că noi suntem cei care deținem controlul absolut asupra propriei vieți și să nu aruncăm această responsabilitate pe umerii altor oameni, indiferent de ce vârstă nu am avea.

Oamenii care sunt încredințați în sine știu bine că dacă ei nu vor avea grijă de propria lor viață, atunci nimeni altcineva nu o va face în locul lor. Și credeți-mă, aceste acțiuni nu derivă din narcisism sau alte trăsături similare, ci dintr-o profundă cunoaștere a vieții și a regulilor de supraviețuire în cadrul ei.

2. Pur și simplu – dispari!

Firește că a dispărea din viața cuiva fără a oferi vreo explicație nu e cel mai matur sau demn lucru de pe pământ, dar uneori, atunci când oamenii îți întrec limitele e bine să spui nu, să tai relații fundamentate de ani de zile, doar pentru că aceste persoane au devenit toxice pentru ulterioara ta dezvoltare spirituală.

3. Ei nu îi învinuiesc pe alții pentru modul în care se simt

A fi fericit nu e o senzație impulsivă, ci o poziție de viață care necesită o tratare analitică. De aceea, atunci când simțim sau dimpotrivă – nu simțim fericirea în deplina ei autenticitate nu alergăm să elogiem sau să urâm alți oameni pentru asta, ci ne mobilizăm și încercăm să analizăm circumstanțele care au adus la această condiție psihologică. Pentru că, până la urmă, totul depinde de noi.

4. A-ți cere iertare pentru ceva e un act conștient, nu unul superficial

Dacă un om încredințat în sine își asumă vina pentru un anumit lucru și își cere scuze pentru asta, atunci el chiar are în vedere fiecare cuvânt pe care îl pronunță. Cuvintele goale, lipsite de sinceritate, nu intră în joc.

5. Găsește la timpul potrivit ,,căptușeala de argint”

Un om încredințat în propriile forțe este, de regulă, unul experimentat, care a trecut printr-o galerie amplă de trăiri și situații complexe, de aceea el știe bine că ori de câte ori viața-i devine o povară, într-un scurt timp, totul se va regula și pas cu pas – el își va îmbrățișa din nou fericirea!

https://psihologiadeazi.ro

1 gând despre „Încrederea în propriile puteri”

  1. Minunat acest articol si foarte adevarat sa te protejezi pe tine insuti si sa ai curajul sa spui ” NU ” persoanelor care te incarca negativ si tot timpul se vaieta …. sa pastrezi distanta este cel mai bun lucru si sa te rogi pentru ei , sa-ti fie mila ca nu au liniste si pace in mintea si sufletul lor . DOAMNE AJUTA .

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.