Doza de înțelepciune, Exercitii practice

Frica de eșec te ține pe loc! Învață să depășești obstacolele în calea ta spre Succes!

20170521_135817Frica este un sentiment firesc pentru un om obișnuit.Dar dacă ești în așteptarea neplăcerilor și în creierul tău rulează cel mai prost scenariu, atunci acționezi în așa mod de parcă acesta a devenit realitate deja. Așteptarea necazurilor și frica față de ele pot deveni cele mai mari obstacole în calea spre Succesul tău!

Tot ce se întâmplă în jurul tău nu aduce nici stres, nici fericire. Omul singur, după propria alegere, înzestrează evenimentele, situațiile sau obiectele cu conținutul lor. Nietszche a spus odată:,,Nu există fapte, ci doar interpretări ale faptelor.” Adică omul este subiectul, care produce interpretări, iar aceste interpretări vor fi mereu legate de lumea sa interioară.

Deseori se întâmplă să fim dezamăgiți de un eveniment, care apoi s-a adeverit a fi în favoarea noastră. Nu uita, că întotdeauna există beneficii, chiar și în nenorociri. Paradoxal, dar în eșecurile noastre se ascunde o remunerare – posibilitatea de a obține experiență, de a deveni mai deștept, expert în viața proprie.

Steve Pavlina scrie:,,Atunci când auzi, că cineva îți spune că succesul e ceva simplu de obținut, fugi de el cât mai departe, pentru că el va încerca să îți vândă încă o idee stupidă de îmbogățire ușoară. Adevărul pur constă în faptul, că este ceva foarte dificil, aproape imposibil, de a obține succes într-un domeniu, în care nu ai activat până acum. Înțelege, că eșecul și succesul nu se află în opoziție. Eșecul este o parte inevitabilă a succesului. Atunci când suferi un eșec, asta înseamnă că acționezi, de aceea greșești și așa înveți.Succesul vine doar atunci, când afli în sfârșit cum să acționezi corect.”

Filosofia ta trebuie să se bazeze pe conștientizarea că ,,totul ce se întâmplă în viața ta, este cel mai bun, ce se putea întâmpla.” Dacă vei începe să consideri, că totul ce se întâmplă se face în favoarea ta, atunci în viața ta nu va mai rămâne loc pentru stres. Dacă vei fi sigur chiar de la început, că totul se va sfârși cu bine, vei înceta să te simți ca o bărcuță fragilă în oceanul nemărginit.

Iată încă un principiu important pentru filosofia vieții tale: Situația mea de acum este anume ceea, de ce am nevoie eu pentru dezvoltarea personală și perfecționarea mea. Fiecare dificultate întâlnită conține posibilități benefice, pe care le poți întoarce spre binele tău.

Atunci când începi să îți ,,reconstruiești” viața proprie, asta este asemenea unei reparații în apartament. În jur e doar haos, ești nevoit să iei decizii, să ai treabă cu niște oameni… În aer e doar praf, totul este distrus, e dificil să îți păstrezi viziunea clară a perspectivei și scopurilor tale inițiale. Nu e de mirare că în aceste condiții poți simți neliniște și te întrebi:,,Oare sunt pe calea cea dreaptă? Nu am greșit calea? Se merita oare să pornesc toate astea?” Dar în natură haosul este dovada că procesul a pornit, că există dinamică și schimbări. Fizicienii cunosc, că sistemul, care trece prin haos, ajunge la un nou nivel de dezvoltare. 

Paradoxul constă în faptul, că cei mai de succes oameni devin acei care au suferit cele mai multe eșecuri, pentru că ei acționează mai mult decât alții! Thomas John Watson, fondatorul IBM a spus într-un interviu: ,,Dacă dorești să obții repede succesul, trebuie să fii pregătit pentru eșecuri duble. Succesul se află de cealaltă parte a lor.” Oamenii de succes se orientează spre soluționarea problemelor, și nu se gândesc la cauza apariției lor.

Michael Jordan a aruncat în coș cele mai multe mingi, dar el ocupă și primul loc după numărul de eșecuri. Walt Disney a dat faliment de 7 ori, însă el a devenit laureat al premiului Oscar de 32 de ori. Cărțile lui Napoleon Hill au făcut să devină milionari mii de oameni, însă el însuși o mare parte a vieții a fost falimentar.

Reține: un expert adevărat este omul, care a suferit cele mai numeroase eșecuri pentru a obține succesul. Fii recunoscător față de eșecurile din trecut! Scapă de frică, prinde curaj să iei decizii, nu cere sfaturi de la teama ta. Iată o regulă importantă pe care să o respecți:,,Fă în primul rând ceea, de ce ți-e frică cel mai mult!” Încetează să îți faci griji la tot pasul. Nu te teme să greșești de dragul viitorului tău.

,,În rugăciunea ta nu cere o povară ușoară, ci umeri puternici!” (Sf. Augustin)

https://eushtiu.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.