Exercitii practice, Noua energie- noua gandire

Nu eşti dator nimănui!

20170524_1301491. Nu trebuie să explici nimănui situația ta din viață
Dacă eşti căsătorit sau te muţi dintr-un apartament închiriat în altul, sau locuieşti cu părinții tăi, chiar dacă ai peste douăzeci – nu trebuie nimănui să raportezi de ce faci aşa şi nu altfel. Dacă eşti pe deplin conștient de situația ta din viață, înseamnă că ai propriile motive pentru a te menține așa, și asta pe nimeni nu trebuie să intereseze.

2. Nu trebuie nimănui să explici prioritățile tale de viață
Ai propriile gânduri despre ceea ce poţi face pentru confortul și fericirea celor dragi ţie – asta e prioritatea ta principală. Din moment ce toți suntem indivizi unici, cu valori diferite, vise, aspirații şi priorități, o persoană va fi invariabil diferită de cealaltă. Tu eşti o personalitate și nu ar trebui să te justifici în faţa altora.

3. Nu trebuie să-ţi ceri scuze dacă nu doreşti
Dacă nu îţi pare rău pentru acțiunile tale, încă mai crezi că cineva a greșit sau nu merită iertare, nu ai nevoie să-ţi ceri scuze. Mulţi oameni încearcă prea repede să-şi ceară scuze pentru a vindeca rănile care nu sunt încă gata pentru astfel de “tratament”. Acest lucru poate agrava situația. Nu trebuie să-ţi ceri scuze dacă nu te simți vinovat.

4. Nu trebuie să te justifici în faţa nimănui pentru timpul petrecut în singurătate
Poți să te îngrijorezi că pari antisocial sau nepoliticos când anulezi planuri pentru că ai nevoie să te relaxezi, să-ți încarci bateriile și să citești o carte de unul singur. Dar să petreci timp în singurătate este o practică perfect normală, naturală și deseori necesară, pe care mai mulți oameni ar trebui s-o adopte.

5. Tu nu eşti obligat să accepţi convingerile personale ale cuiva
Doar pentru că cineva spune cu pasiune despre convingerile sale, nu trebuie să stai și să dai din cap în semn de aprobare. Dacă nu împărtășeşti ideile altor oameni, nu este bine să te prefaci că ești de acord cu ei.

6. Nu datorezi nimănui un da la tot ce spune
Ai dreptul să spui „nu” când nu ai un motiv să spui da. De fapt, cei mai de succes oameni sunt cei care au învățat arta de a spune „nu” la tot ce nu e o prioritate. Nu-ți fie frică să refuzi politicos orice nu te ajută să îți atingi scopurile.

7. Nu trebuie să te scuzi pentru felul în cară arăți
Aspectul tău fizic este exclusiv treaba ta și nu ar trebui în niciun caz să-ți determine valoarea.

8. Nu trebuie nimănui să explici preferinţele tale culinare
Sunt mâncăruri care nu îți plac din diverse motive, fie că este vorba de gust sau din motive de sănătate, și ai dreptul să ignori întrebările legate de ceea ce mănânci sau nu.

9. Nu trebuie să raportezi nimănui despre viaţa ta sexuală
Atâta timp cât are loc cu un adult care consimte, nimeni nu are dreptul să îți chestioneze viața sexuală. Poți aștepta pentru căsătorie, poți avea one-night stand-uri, sau poți experimenta dupa plăcerea inimii și tot nu datorezi nimănui o explicație.

10. Nu trebuie nimănui să explici alegerea ta personală sau orientarea profesională
Uneori împrejurările te forțează să alegi între muncă și viața personală. Această decizie nu este întotdeauna ușoară și poţi alege să lucrezi în cele din urmă – nu pentru că nu îţi pasă de familie, ci pentru că această alegere îţi va da securitate în viitor. În orice caz, nu trebuie să explici altora de ce ai ales o profesie (sau invers), dacă eşti sigur că faci totul corect.

11 Nu trebuie să explici opiniile tale politice sau religioase
Dacă eşti democrat, republican, catolic, protestant sau musulman – este alegerea ta personală. Nu trebuie să explici credința ta. Când cineva nu poate accepta ceea ce ești – asta e problema lui, nu a ta.

12. Nu trebuie să explici de ce eşti singur
Ești liber să fii într-o relație sau nu, faptul că nu ai un partener de viață nu este un handicap. Singur sau într-o relație sunt etichete de care nimănui nu ar trebui să-i pese.

13. Nu trebuie să te întâlneşti cu cineva doar pentru că ți-o cere asta
Dacă simți că nu vrei să mergi la o întâlnire, nu o face, iar dacă nu vrei nu oferi nicio explicație. Găseşte un motiv pentru refuz și nu-ţi schimba decizia.

14. Nu datorezi nimănui o explicație pentru deciziile tale privind mariajul
Dacă vrei să te căsătorești și să ai copii sau nu, este treaba ta. Chiar și mama ta care vrea neapărat nepoți ar trebui să înțeleagă că mariajul este o decizie personală care nu se potrivește tuturor, și ar trebui să-ți respecte decizia.

15. Nu datorezi nimanui o explicatie pentru alegerile tale in materie de relatii
Poate auzi deseori comentarii cum că formezi cu partenerul tău un cuplu perfect sau că trebuie să-ți găsești pe altcineva. Oricum ar fi, acestea sunt doar alegerile tale, și mai bine îți faci propriile greșeli din care să înveți.

http://eushtiu.com/

2 gânduri despre „Nu eşti dator nimănui!”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.