Pilde

Adu-ti aminte,Eu va trimit doar îngeri!

20171027_160941 (1)Odata ca niciodata a existat un Suflet Mic care i-a declarat lui Dumnezeu:
– Stiu cine sunt!
Si Dumnezeu a raspuns:
– Ce-mi spui e minunat! Şi cine esti tu?
Sufletelul a strigat:
– Eu sunt Lumina!
Dumnezeu a zambit cu drag:
– Ai dreptate! Esti, intr-adevar, Lumina.
Micul Suflet era extrem de fericit; tocmai deslusise misterul pe care intreg regatul dorea să-l descopere.
Dar curand, doar a sti nu i-a mai fost suficient. Micul Suflet a inceput sa-si doreasca sa fie ceea ce tocmai descoperise ca este. Si astfel, Micul Suflet a mers din nou la Dumnezeu (ceea ce nu e deloc o idee rea pentru sufletelele care-si doresc sa fie ceea ce sunt cu adevarat) si i-a spus :

– Acum ca stiu ce sunt, pot sa si fiu ceea ce sunt ?

-Hai sa ne gandim in felul urmator, îi spuse Dumnezeu: tu esti ca o lumanare in soare. Esti acolo impreuna cu alte milioane, miliarde de lumanari pentru a crea soarele. Si soarele nu ar fi el insusi fara de tine, el nu ar fi soarele fara una din lumanarile sale si fara tine el nu ar mai fi soarele, pentru ca nu ar mai straluci la fel de puternic. Deci, cum ai putea sa te cunoşti pe tine insuti ca fiind Lumina cand tu esti in Lumina?
– Pai, ii raspunse Sufletelul, Tu esti Dumnezeul, gandeste-te la o solutie…
Dumnezeu zambi din nou si-i spuse:
– Am gasit deja solutia. Pentru ca nu te poti vedea ca fiind Lumina atata vreme cat tu esti in Lumina, atunci te vom inconjura cu intuneric.
– Ce este intunericul? intreba Micul Suflet.
– Este ceea ce tu nu esti.
– Imi va fi frica de intuneric? intreba Micul Suflet.
– Doar daca alegi tu sa-ti fie frica. Nu are, de fapt, de ce sa-ti fie teama, decat daca tu decizi asta. Vezi tu, noi ne jucam, doar ne prefacem ca e intuneric.

-Aaa! exclamă Micul Suflet, deja m-am linistit.
Apoi Dumnezeu ii explică faptul că pentru a putea experimenta ceva anume, exact opusul starii respective va trebui sa apară:
– Si asta este un mare dar, pentru că fără aceasta nu ai putea afla cum sunt toate de fapt. Nu ai putea să cunosti Caldura fara ajutorul Frigului, Sus fara Jos, Rapid fără Încet, Stanga fără Dreapta, Aici fara Acolo, Acum fara Atunci. Si astfel, incheie Dumnezeu, sa nu ridici pumnul ori vocea impotriva intunericului, nici sa nu-l blestemi. In schimb fi Lumina in intuneric si nu te intrista din cauza lui. Atunci vei şti cine esti cu adevarat si toti ceilalti vor sti asta. Lasa-ti Lumina sa straluceasca pentru a afla si ceilalti cat de special esti.

-Minunat, radea Micul Suflet sarind in sus de bucurie, pot sa fiu oricat de special imi doresc!
– Si poti sa incepi lucrul acesta chiar acum! ii mai spuse Dumnezeu, care dansa de bucurie impreuna cu Micul Suflet. Apoi il întrebă: In ce mod iti doresti tu sa fii special?
– Stiu! Stiu! Stiu ce vreau sa fiu! striga Micul Suflet cu mult entuziasm, vreau sa fiu special fiind iertător. E special sa fii iertator?
– Oh da, e foarte special.
– Ce bine! Asta vreau sa fiu! Vreau sa fiu iertator! Vreau sa experimentez ce inseamna sa fii iertator.
– Bun, spuse Dumnezeu, dar inainte ar trebui sa stii ceva.
Micul Suflet devenea putin nerabdator. Parea ca mereu apar unele complicatii.
– Ce anume ar trebui sa stiu? ofta Micul Suflet.
– Nu ai pe cine sa ierti…
– Nimeni? Micul Suflet abia putea crede asta.
– Nimeni! raspunse Dumnezeu. Tot ce am creat este perfect. Nu exista nici măcar un suflet in toată creatia mea care sa fie mai putin decat perfect. Uita-te in jurul tau!
Abia atunci observa Micul Suflet marea multime ce se adunase in jur. O multime de suflete venisera din toata imparatia pentru ca se raspandise vorba cum ca Micul Suflet purta aceasta conversatie cu Dumnezeu si cu totii erau curiosi sa o auda. Privind in jurul lui, Micul Suflet a trebuit sa-i dea dreptate: nu exista nimeni mai putin minunat, mai putin magnific, mai putin perfect decat el insusi.
Dar chiar atunci un Suflet Prietenos iesi din multime si se apropie.
– Nu te intrista Suflet Micut, ii spuse Sufletul cel Prietenos, te voi ajuta eu.
– Da ?!? se lumina Micul Suflet, dar cum?
– Iti voi aduce pe cineva pe care sa ierti.
– Poti face tu acest lucru?
– Cu siguranta! ciripi Sufletul cel Prietenos, pot sa apar in viata ta urmatoare si sa ma comport in asa fel incat tu sa ai pe cine ierta.
– Dar de ce? De ce ai face lucrul acesta? intreba Micul Suflet. Tu, care esti o fiinta perfectă! Tu, care vibrezi atat de puternic incat abia te pot privi. Ce te-ar putea face să vrei sa-ti incetinesti vibratia atat de mult incat Lumina ce-o radiezi acum sa se transforme intr-un intuneric dens? Ce te-ar putea face pe tine, care esti atat de usor incat dansezi deasupra stelelor si te misti prin imparatie cu viteza gandului, sa apari in viata mea si sa comiti astfel de lucruri?
Micul Suflet fu suprins de raspuns.

-Nu fi atat de mirat, spuse Sufletul cel Prietenos, şi tu ai făcut acelasi lucru pentru mine. Nu-ti aminteşti? Ohooo, am dansat de multe ori impreuna, noi doi! Am dansat impreună de-a lungul veacurilor. Ne-am jucat impreună de multe ori si in multe locuri. Tu doar nu-ti amintesti. Am fost amandoi un tot (sfera primordiala). Impreună am fost Sus şi Jos, Stanga şi Dreapta, Aici şi Acolo, Acum si Atunci. Am fost femeia si barbatul, Bunul şi Răul, am fost amandoi şi Victima si Asupritorul. Astfel ne-am intalnit de nenumărate ori, noi doi, fiecare aducandu-i celuilalt exact ceea ce avea nevoie pentru a putea experimenta ceea ce suntem cu adevarat. Voi veni in viata ta urmatoare si voi fi cel rau de data asta.
Iti voi face nişte lucruri groaznice si abia atunci tu vei putea experimenta cum e să fii cel care iarta.
– Dar ce anume imi vei face de va fi atat de inspaimantator? intreba Micul Suflet putin speriat.
– Pai ne vom gandi noi impreună la ceva, raspunse Sufletul cel Prietenos făcându-i un semn cu ochiul.
Si astfel cei doi cazusera de acord. Micul Suflet isi incepuse noua viata, emotionat sa fie Lumina, ceea ce era foarte special, si entuziasmat sa faca parte din acel ceva foarte special numit iertare. Micul Suflet aştepta cu nerabdare sa fie in stare să traiasc experienta iertarii si sa multumeasca oricărui suflet care facea acest lucru posibil. Si ori de câte ori un nou suflet aparea in preajma lui, chiar daca acel nou suflet ii aducea bucurie ori tristete, dar mai ales dacă ii aducea tristeţe, Micul Suflet isi amintea ce-i spusese Dumnezeu:Adu-ti aminte, Eu va trimit doar îngeri!

Sursa:net

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.