Exercitii practice

Déjà vu: Ai mai fost pe aici cândva

215562_478787092146214_19879480_nSenzaţia de Déjà vu îţi dă conștienţa că părţi din unele vieţi anterioare îţi sunt cunoscute. Déjà vu este sentimentul că ai mai fost cândva prin anumite locuri, sau că ai mai trăit anumite experienţe. Când ai impresia de Déjà vu, ţi se pare că ceva îţi este familiar, dar nu poţi spune cu exactitate când ai mai avut acea senzaţie şi nici nu poţi preciza locul în care ai avut experienţa respectivă. O senzaţie de Déjà vu dezvăluie o amintire dintr-o viaţă trecută sau poate fi o reflectare a unei experienţe avute mai de mult în această viaţă.

Unul din primii paşi ce trebuie făcuţi pentru a-ţi aminti vieţile trecute este să faci o deosebire clară între amintirile altor vieţi şi cele din viaţa prezentă. Déjà vu nu poate face o distincţie între aceste două categorii de amintiri pe care le scoate la suprafaţă şi îţi va oferi imagini şi senzaţii atât din trecut, cât şi din prezent, fără discriminare. Tu eşti cel care trebuie să decidă dacă amintirea aparţine vieţii acesteia sau unei alte vieţi. Când vei trece printr-o situaţie care ţi se pare familiară, vei fi atent în mod deosebit la sentimentele pe care ţi le provoacă. Ele sunt singurele care îţi vor indica originea amintirii respective.
Amintirile din viaţa de acum, inspirate de Déjà vu, se prezintă ca o ciudată senzaţie de familiaritate şi ai sentimentul că amintirea este doar un gând despre ceva cunoscut. Amintirile din vieţile trecute îţi dau, cumva, senzaţia că ai mai trecut prin acea experienţă altădată, senzaţie însoţită de întrebări care încep cu: unde, cum, de ce sau când, la care răspunsurile sunt doar evazive.
Atunci când întâlneşti situaţii de Déjà vu care par să aducă cu ele amintiri dintr-o altă viaţă, nu uita faptul că ele pot proveni atât din această viaţă, cât şi din altele şi de cele mai multe ori sunt provocate să apară datorită similitudinilor de situaţii. Cel mai tipic exemplu de Déjà vu este atunci când îţi dai seama că reacţionezi într-o anumită situaţie cu senzaţia stranie că s-a mai întâmplat.
Senzaţiile de Déjà vu îşi pot avea originea într-un vis pe care l-ai avut, într-un film pe care l-ai văzut, sau în ceva descris sau povestit de cineva. Când apar situaţii de Déjà vu ele îţi par familiare pentru că le cunoşti, dar s-au şters din conştient. Déjà vu poate proveni şi din calităţile subconştientului de intuiţie şi telepatie, sau dintr-o premoniţie sau o cunoaştere anticipată, situaţii în care evenimentul este prevăzut datorită acestor calităţi speciale.
Senzaţiile de Déjà vu pot indica amintiri din alte vieţi, dar este necesară o examinare mai profundă pentru a-ţi da seama dacă ele au la bază evenimente din această viaţă sau din altele. Dacă vei cerceta cu multă atenţie aceste senzaţii, vei putea să-ţi dai seama. Acest lucru o va face pe Beta să vadă că eşti o persoană serioasă, cu adevărat dornică să păşească pe un drum spiritual de cunoaştere a adevărului tău interior, care caută lămuriri şi sprijin în acest scop în amintirile vieţilor trecute şi-i va permite lui Alfa să intervină pentru a te ajuta.
Încearcă să consideri situaţiile de Déjà vu întâlnite până acum ca fiind
„piese” posibile din ansamblul de bucăţele ce alcătuiesc una din vieţile tale. Déjà vu ar putea fi unul din acele fragmente fugitive care apar la început când începi regăsirea amintirilor tale trecute. O experienţă cunoscută îţi dă un punct de plecare mai sigur care te va ghida pe drumul reamintirii vieţilor avute deja. Rămâi deschis şi receptiv când cauţi adevărul. Acest lucru te va ajuta să faci o demarcare şi o clasificare a senzaţiilor pe care le încerci. Fii atent cum simţi acum această situaţie de Déjà vu şi încearcă să observi dacă poţi recunoaşte trecutul în situaţia prezentă.

https://programespirituale.wordpress.com/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.