Exercitii practice, Noua energie- noua gandire

LEGILE DE BAZĂ ALE UNIVERSULUI

9885f8b3b776aa1a7c99b12bab6228a5

1. LEGEA UNITĂȚII – Totul este interconectat si provine din aceeasi sursă. Cunoscută si ca Legea Energiei.Citat din Viziune despre Ramala:„Este întelept acel suflet care
recunoaste că toată Umanitatea este,într-adevăr,parte a marelui tot unic,că fiecare
fiintă umană poate fi considerată ca o celulă individuală din creierul cosmic al Creatorului vostru.Este adevărat că nu există separare,decât acolo unde Umanitatea alege să o trăiască.Asadar,una dintre marile lectii ale vietii fizice este aceea de a vă ridica deasupra acestei separări aparente,de a vedea că este„aparentă” si de a învăta că sunteti cu adevărat una cu Creatorul vostru–nu numai în Fiinta voastră fizică,ci si în Fiinta voastră spirituală.
Nu există separare,în această lume fizică,între voi si Dumnezeul vostru. Lumea aceasta este Dumnezeul vostru. Dumnezeul vostru este această lume. Voi trăiti în Dumnezeul vostru si sunteti, de fapt, o parte din El, la fel cum un aspect al Dumnezeului vostru trăieste în voi si este de fapt, o parte din voi. Asadar, cel mare este găsit în cel mic, care se găseste, la rândul lui, în cel mare”.

2. LEGEA ÎMPLINIRII – Citatele si referirile următoare sunt din cartea Voi sunteti
Dumnezei, de Annalee Skarin: „Există o lege stabilită, în mod irevocabil, în cer, înainte
de facerea Pământului, pe baza căreia sunt afirmate toate binecuvântările; iar dacă noi
primim binecuvântarea de la Dumnezeu,aceasta se întâmplă datorită respectării acesteiLegi”. Această Lege este cunoscută ca Legea Producerii sau Legea Creatiei. După cum vei semăna, asa vei culege. Plantează sământa si culege recolta. Fiecare gând are puterea de a crea realitatea si, după cum vei judeca, asa vei fi judecat. Această lege a împlinirii se ocupă de puterea gândurilor si a cuvintelor, unde gândurile sunt semintele, iar atunci când sunt cuplate cu emotiile, produc o vibratie vie care aduce rezultate, în functie de felul gândului. Dorinta este căldura care generează sământa si îi dă putere să se manifeste – puterea creatiei. Legea este adevărată si eternă si indiferent de ceea ce ne dorim noi,dacă plantăm semintele (gândurile) si îndepărtăm buruienile (îndoiala si frica), vom obtine rezultate. Atunci când ne pregătim mintile, fără frică si fără griji, pentru lucruri mari – de lucruri mari vom avea parte. Puterea de a guverna ceea ce ne înconjoară si de a construi perfect se află în mâinile noastre. Este puterea gândului, care e o putere Dumnezeiască”.

3.LEGEA CAUZEI ȘI A EFECTULUI – Cunoscută si sub numele de Karma, această Lege asigură o re-echilibrare a energiei în bazinul cosmic de energie – unde pentru fiecare actiune trebuie să fie o reactiune egală si de sens opus. Această Lege se aplică actiunilor tuturor Fiintelor. Karma a fost deseori privită ca o judecată: orice dai, vei primi înapoi, ca si cum ai fi pedepsit. Cu toate acestea, nu e vorba decât de un schimb de energie: orice
energie este eliberată(trimisă) de către o fiintă, aceasta va atrage particule asemănătoare si va ricosa înapoi. Energia se dilată si se contractă, astfel că, dacă se emite energie de o natură negativă, atunci aceasta se va contracta înapoi către sursa sa de transmisie, ca un răspuns la dilatarea initială si va aduce cu ea negativitate. Acelasi lucru este valabil si pentru energia pozitivă.

4. LEGEA SCHIMBĂRII ȘI A TRANSMUTĂRII–Fiecare conditie poate fi transmutată si totul se schimbă permanent. Singurul lucru constant din univers este indestructibilitatea
energiei si forma sa schimbătoare.
Aceasta este cunoscută si ca Legea Alchimiei–fiecare conditie din viată poate fi
transmutată în slavă si făcută divin de frumoasă, indiferent care este acea conditie.
Dacă o acceptăm,o binecuvântăm,Îi multumim lui Dumnezeu pentru ea,sau suntem „multumiti în toate cele”, putem transmuta până si conditiile si experientele amare si dureroase ale vietii în frumusete spirituală, prin această lege perfectă si exactă. De asemenea, putem primi puterea de a transmuta dorintele si visele noastre spirituale, în manifestare materială tangibilă.
Această lege nu dă gres niciodată si include legea spirituală a schimbării si transmutării, precum si legile si elementele materiale.Această alchimie este puterea lui Dumnezeu în actiune, care e eternă, neschimbată si aduce rezultate exacte.
Annalee Skarin spune:„Legea Chimiei Spirituale este legea care transmută toate
conditiile, toate vibratiile, tot întunericul, în frumusete, muzică si lumină. Fiinta trebuie
să învete să vorbească limbajul Îngerilor, sau să vorbească „în graiuri noi”. Trebuie să
învete să vorbească din suflet si niciodată din buze, sau chiar din minte.Cel care vorbeste din buze, pălăvrăgeste. Cel care vorbeste dintr-o minte goală, adaugă confuzie în discordie.Cel care vorbeste dintr-o minte plină,hrăneste mintile oamenilor.Cel care vorbeste din inimă, câstigă încrederea omenirii. Dar cel care vorbeste din suflet, vindecă rănile lumii si hrăneste suflete înfometate ale oamenilor. El poate usca lacrimile de agonie si chin. El poate aduce lumină, deoarece el poartă lumină. Limbajul sufletului este limbaj „sacru” si e cel mai frumos …. El poate aduce numai binecuvântarea slavei, deoarece este limbajul sferelor eterne si limbajul Zeilor. Este darul Spiritului, cunoscut ca „noile graiuri”…. Puterea transmutării este puterea de a intra în contact cu centrul sufletului, prin inimă. Această metodă singură păstrează în sine puterea împlinirii si a perfectiunii”.

5.LEGEA ECHILIBRULUI –Integrarea polaritătilor. Termenul „polaritate” înseamnă forte opuse între care nu există competitie.Fortele se deplasează colectiv spre un obiectiv
armonizat, acesta având ca rezultat cresterea. Dualitatea înseamnă forte de energie
opuse care au preluat o personalitate si,astfel, devenind competitive, actionând una
împotriva celeilalte prin judecată si competitie,creând în felul acesta ego-ul, ca parte a
personalitătii încarnate. Noi trăim într-un plan al dualitătii si trebuie să exersăm Legea
Echilibrului pentru a crea o polaritate de energii masculine/feminine, pozitive/negative,
pentru obtinerea armoniei si a integrării. Legea Echilibrului, atunci când este integrată în Fiinta noastră, e unul dintre primii pasi către iluminare.

6.LEGEA MANIFESTĂRII –Ne permite să ne manifestăm dorintele si nevoile, atunci când
intentia este pentru cel mai înalt bine al nostru, dar si al celorlalti. Hotărâti ce doriti,
afirmati clar, uitati de ea si considerati că s-a rezolvat.Nu vă îndoiti! Capacitatea noastră
de a ne manifesta dorintele în realitatea fizică este garantată,atunci când suntem în
aliniere sincronă cu Vointa Divină si nu avem în memoria celulară tipare interne de
sabotaj care să functioneze.

7. LEGEA SINCRONIZĂRII –A fi în locul potrivit la timpul potrivit. Acordarea perfectă si
alinierea perfectă,acolo unde totul decurge magic si armonios. Această Lege este
cunoscută si ca Legea Gratiei,care afirmă că, atunci când Fiintele sunt aliniate perfect,
ele vor fi în perfectă concordantă cu perfectiunea divină a lui Dumnezeu – deoarece
Dumnezeu se manifestă în viata lor.

8. LEGEA DISCERNĂMÂNTULUI – Cunoscută si ca Legea Diferentierii, această lege are
de-a face cu faptul de a fi complet în armonie cu ceea ce reprezintă următoarea etapă în
evolutia noastră personală.Acest concept a fost discutat în detaliu în capitolul despre
discernământ.

9. LEGEA IERTARII – Aceasta se referă la plătirea datoriilor karmice, la re-echilibrarea
energiei de către cei care au creat dezechilibrul de energie. Ea aduce iertare de sine si a
altora, deoarece nici o vindecare nu este posibilă fără iertare.

10.LEGEA REZONANȚEI–Energiile asemănătoare atrag particule asemănătoare, datorită câmpurilor lor electromagnetice; astfel, orice trimitem în exterior, ca gând, cuvânt sau
actiune, este amplificat si returnat către noi.

11. LEGEA PERFECȚIUNII – Totul este perfect, în starea sa Divină.

12.LEGEA CREATIVĂ A AFIRMAȚIEI DIVINE–Puterea gândului si a cuvintelor, care afirmă că sunteti ceea ce credeti că sunteti voi sau realitatea voastră.După cum credeti, asa veti fi.

13. LEGEA COMPENSĂRII – Ordinea prin care fiinta primeste doar recompensă. Această
lege este Universală si nu se supune cererilor personale. Este asociată cu Legea Cauzei si
a Efectului si cu Legea Creativitătii si e aplicată în relatie directă cu alegerea individuală
în privinta actiunii.

14.LEGEA ASIMILARII– Nu permite ca în corpul nostru să fie construite particule pe care noi, ca spirite, nu le-am asimilat si nu ni le-am supus.

15. LEGEA ADAPTĂRII – Legea de a permite si de a curge usor, împreună cu singurul
lucru constant din Univers – natura schimbătoare a energiei, care se exprimă pe sine în multe forme diferite. Noi trebuie să fim flexibili, deoarece schimbarea aduce evolutie.
Deschizându-ne si permitând celei mai pure energii să curgă nestingherit prin fiinta
noastră, vom avea parte de mare bucurie si echilibru, pe măsură ce ne acordăm la puteri
superioare. Acordarea câmpurilor noastre de energie pentru a accepta numai energia cea mai pură, va mări la maximum această experientă.

16. LEGEA CAUZALITĂȚII – Lucrează în armonie cu stelele, astfel ca o fiintă să se nască într-un moment în care pozitia corpurilor ceresti din sistemul solar îi va oferi conditiile
necesare pentru a progresa în scoala vietii.Această lege acoperă stiinta Astrologiei, care
ne influentează viata conform alegerii semnului sub care ne nastem si a momentului
nasterii.

17. LEGEA EVOLUTIEI ȘI A RENASTERII –Un proces lent de dezvoltare, desfăsurat cu
stăruintă fermă prin întrupări repetate în forme cu eficientă sporită,prin care, în timp,
toti sunt adusi la un nivel de splendoare spirituală, prin recunoasterea Sursei si a
adevăratei identităti. Cunoscută de asemenea si ca Legea Periodicitătii.

18.LEGEA ANALOGIEI – „Cunoaste-te pe tine însuti”. Ea permite unei fiinte să ajungă la o întelegere a Fortei lui Dumnezeu din ea însăsi si din univers, prin întelegerea tuturor
aspectelor din propria fiintă.

19. LEGEA DUALITĂȚII – Atunci când o fiintă este conectată constient la Sursă, sau este
„iluminată”,se află deasupra acestei legi si nu e afectată de ea.Până în acel moment,
această lege afectează polaritatea energiei.

20.LEGEA MINTII – În timp ce Spiritul este Realitatea Absolută, mintea este mediul prin
care Spiritul lucrează, prin care creatia apare în formă fizică în acest plan. Legea Mintii
afirmă că, după cum crezi, asa va fi. Aceasta înseamnă că, la acest nivel, convingerile
omului influentează si creează realitatea sa. „Legea Mintii este suma convingerilor
omului”. Ann si Peter Meyer se referă în detaliu la această lege, în cartea lor, A Fi un
Crist, si de asemenea am acoperit-o în detaliu în capitolele anterioare.

21.LEGEA RESPECTULUI – Această lege respectă dreptul individului de a căuta Adevărul Universal si Întelepciunea Divină, de o manieră care aduce bucurie propriei inimi, cu
conditia ca fiinta să respecte, la rândul său, întreaga viată.

22.LEGEA UNIVERSALĂ – Legea Universală spune că toată cunoasterea si constienta,
toate lucrurile vii – sau, pe scurt, că întreaga viată contine acea vitalitate, acea putere
de a aduna din sine toate lucrurile necesare pentru a-i asigura evolutia si înflorirea.

23.LEGEA IUBIRII–Legea iubirii este acea Lege care pune bunăstarea,grija si preocuparea pentru ceilalti,mai presus de cea pentru sine.Legea Iubirii este acea
afinitate cu toate fortele pe care omenirea le poate considera ca fiind pozitive.

24.LEGEA INDURĂRII – Legea îndurării este acea lege care permite fiintei să ierte toate
greselile, să-i ierti, în mod egal, pe cei care gresesc împotriva ta, după cum si tu gresesti
împotriva lor. Aceasta înseamnă să fii îndurător. Legea îndurării este înrudită cu Legea Iubirii si dacă ne vom supune legii Îndurării, nu vor mai putea fi greseli în lume.

25. LEGEA RECUNOȘTINȚEI – Legea Recunostintei este guvernată de legea rezonantei. Conform acestei legi, cu cât ne exprimăm mai mult recunostinta pentru lucrurile de care ne bucurăm în viată, cu atât mai mult vom atrage către noi lucruri pentru care să fim recunoscători.

26. LEGEA RĂBDĂRII–Legea Răbdării afirmă că toate lucrurile au timpul lor. Întrucât tot ce se desfăsoară în cadrul Planului Divin se întâmplă si în momentul ales de Divin,
răbdarea devine o calitate prin care fiinta întelege că o concentrare conectată la Sursă va face, în cele din urmă, ca toate gândurile, cuvintele, actiunile să se realizeze cu
exactitate. În jocul Vointei Divine, fiinta devine constientă că ceea ce nu se realizează
imediat, nu este menit să se întâmple în acel moment.

27.LEGEA EXEMPLULUI–Lege Exemplului afirmă că cea mai puternică fortă a schimbării se va manifesta la fiecare fiintă care „actionează după cum vorbeste”. Ea afirmă că orice persoană, concept sau lucru pot servi drept exemplu care să fie urmat de altii. Cei care au servit ca exemple în dăruirea iubirii, ajutorului si în împărtăsirea părtilor lor celor mai bune, au contribuit la aducerea libertătii, a bucuriei, a frumusetii si păcii în acest plan.
Fiintele care îsi doresc o lume mai bună, sunt încurajate să-si trăiască propriul adevăr, în
fiecare moment al fiecărei zile, într-un mod care respectă întreaga viată.

28. LEGEA TOLERANTEI –E asociată cu Legea Respectului. Este o Lege care ne inspiră să
recunoastem divinitatea în tot. Această recunoastere ne situează dincolo de judecata si separarea care vin din prejudecătile de rasă, religie, cultură, credintă, vârstă sau gen.
Sursa: hranasufleteasca.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.