Exercitii practice

Poţi fi fericit fără motiv?

20181210_142453„Fericirea este sensul şi idealul vieţii, finalitatea existenţei umane” (ARISTOTEL)

Marci Shimoff – expertă în terapia fericirii – oferă cititorilor şapte paşi pentru a obţine fericirea interioară. În lucrarea sa („Fericit fără motiv”, Editura Curtea Veche, 2013), autoarea demonstrează faptul că performanţele profesionale, ambiţiile sociale, banii, relaţiile, sau orice alte dorinţe împlinite nu aduc fericirea. Acest sentiment profund şi de durată, FERICIREA, vine din acele credinţe ce nu pot fi furate de nimeni.

  • FUNDAŢIA – fiţi responsabili pentru propria fericire

1. Concentraţi-vă asupra soluţiilor. Bazați-vă pe acele lucruri care deja funcţionează pentru a le putea îndrepta pe acelea care nu merg aşa de bine.
2. Învăţaţi din greşeli şi vedeţi partea bună. Încercaţi să nu îi mai învinovăţiţi pe alţii pentru propriile eşecuri şi, în acelaşi timp, priviţi partea bună a fiecărui lucru. Amintiți-vă mereu că orice binecuvântare este un blestem şi orice blestem este o binecuvântare.
3. Împăcaţi-vă cu voi înşivă. Învăţaţi să vă iertaţi şi să vă iubiţi necondiţionat. Fiţi buni cu voi înşivă, pentru că numai în acest fel îi veţi putea trata şi pe ceilalţi cu afecţiune şi înţelegere.

  • PILONUL MINŢII – nu luaţi de bun tot ce vă trece prin cap

1. Puneţi- vă la îndoială gândurile. Meditaţi mai mult la gândurile dumneavoastră. Veţi observa că multe dintre convingerile pe care le-aţi avut pentru mult timp, nu sunt de fapt adevărate.
2. Încercaţi să pătrundeţi esenţa gândurilor dumneavoastră şi detaşaţi-văEliberați-vă mintea de gândurile negative. Veți avea numai de câştigat.
3. Deschideţi-vă mintea către fericire. Lăsaţi să pătrundă în mintea voastră doar gândurile care vă produc sau vă întreţin o stare de bine.

  • PILONUL INIMII – lăsaţi-vă conduşi de iubire

1. Fiţi recunoscători. Îndreptați-vă atenţia spre lucrurile frumoase din viaţa voastră şi preţuiţi-le. Veţi intensifica energia inimii.
2. Fiţi iertător. Renunţati la furie şi resentimente. Sunt otravă pentru spirit!
3. Fiţi altruist. Dăruiţi fiecărui om pe care îl întâlniţi sentimente de dragoste şi gînduri pozitive. Nu veţi face decât să le atrageţi în viaţa voastră.

  • PILONUL TRUPULUI – aduceți fericirea în corpul dumneavoastră

1. Hrăniți-vă organismul. Adoptați pe cât posibil o dietă echilibrată și încercați să nu vă supuneți organismul unor diete drastice, dacă nu aveți motive întemeiate să o faceți. Amintiți-vă mereu că sănătatea este bunul cel mai de preț pe care îl aveți.
2. Alimentați-vă corpul cu energie. Ori de câte ori aveți posibilitatea, faceți exerciții fizice pentru a crește energia vitală a organismului.
3. Ascultați de înțelepciunea corpului. Fiți mereu atenți la nevoile corpului vostru.

  • PILONUL SUFLETULUI – comunicați cu spiritul

1. Comunicați cu forța divină.Căutați-vă liniștea în rugăciune sau meditație.
2. Dați ascultare glasului din interior. Învățați să îl recunoașteți și construiți o relație apropiată cu el. Vă va fi cel mai prețios aliat în viață.
3. Nu vă temeți de întorsăturile vieții. Aveți încredere în Forța Divină și în planurile acesteia pentru fiecare dintre noi.

  • ACOPERIȘUL – trăiți o viață cu scop

1. Identificați-vă pasiunile. Încercați să vă cunoașteți și să descoperiți astfel lucrurile care vă fac sufletul să vibreze.
2. Urmați-vă inspirația de moment. Aveți încredere în instinctul vostru.
3. Contribuiți la ceva superior dumneavoastră. Încercați, pe cât posibil, să oferiți un mic ajutor oamenilor din jurul vostru.

  •  GRĂDINA – cultivați relații armonioase

1. Aveți grijă de relațiile dumneavoastră. Apreciați oamenii din viața voastră și demonstați-le cât de mult îi iubiți.
2. Înconjurați-vă de oameni care vă susțin. Creați în jurul vostru o „rețea” de oameni care vă apreciază și vă iubesc. Veți avea nevoie de sprijinul lor pe tot parcursul vieții.
3. Vedeți lumea ca pe-o familie. Îubiți toți oamenii și simțiți-vă parte a marii familii a omenirii.http://biopsick.ro/

 

2 gânduri despre „Poţi fi fericit fără motiv?”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.