Exercitii practice

Traieste in momentul prezent !

mindfulness

Practică acești 7 pași spre un trai mindfulness și vei vedea că este în posibilitatea ta să îți faci zilele mai frumoase, mai productive, mai liniștite și mai pline de sens!

În goana zilelor de astăzi – căutăm prea multe – ne dorim prea multe – și uităm despre simpla fericire de a fi. – Eckhart Tolle

   1.  Mindfulness: Evită modul auto-pilot

Cu toții avem momente de rutină și intrăm pe modul auto-pilot. Dar mindfulness înseamnă să fim cât mai prezenți în tot ceea ce facem, fără să ne pierdem în gânduri care nu au legătură cu momentul în care suntem. Amintește-ți din când în când să te conectezi la momentul prezent, să observi împrejurimile și ceea ce este în interiorul tău, în momentul prezent.

   2.  Mindfulness: Meditează dimineața

Începe-ți fiecare zi meditând pentru câteva minute. Există foarte multe meditații ghidate online, iar dacă această metodă nu funcționează pentru tine, nu te complica, încearcă doar să faci tot posibilul să te conectezi la momentul prezent, să îți asculți respirația și pulsul, să îți golești mintea de gânduri…

 

3.  Practică respirația mindfulness

Advertisement

Cel puțin o dată pe zi, practică respirația mindful. Practica este cu deosebire importantă atunci când te simți stresat/a. Respirația mindful înseamnă pur și simplu să te concentrezi pe respirația ta. Să îți urmărești respirația și expirația. Dacă mintea ta începe să divagheze, nu trebuie decât să te întorci cu atenția la respirația ta. Urmărește modul cum te simți atunci când oxigenul intră în corpul tău și apoi, cum te simți atunci când expiri.

4.   Mindfulness: Iartă

Cu toții ne trăim zilele sub presiunea unor sentimente negative. Dar este bine să ne eliberăm mintea de acele lucruri care ne apasă. Iertarea este un pas crucial în a învăța să trăim în momentul prezent. Amintește-ți că a ierta pe cineva nu înseamnă a-i scuza purtarea. Este mai degrabă ceva ce faci pentru tine.

5.  Mindfulness: Folosește mai puțin tehnologia

Când ești pe telefonul tău, nu ești în momentul prezent. Ori de câte ori postezi ceva sau te uiți la un filmuleț online, dai scroll pe Facebook sau Instagram nu ești în momentul prezent. Realitatea momentului prezent se află în starea ta emoțională și în împrejurimi. Încearcă să îți adresezi într-un mod spiritual această dependență de social media.

6.   Mindfulness: Schimbă-ți atitudinea

Încearcă să te gândești la absolut tot ce este în viața ta, cum ar fi munca pe care o faci, ca la o alegere asumată. Mergi la serviciu fiindcă vrei să fii aici. Dacă cu adevărat urăști ceea ce faci – schimbă-ți jobul. Mulți dintre noi petrec cinci zile pe săptămână la serviciu și următoarele două le petrecem cu tot felul de gânduri, îngrijorare și frustrări. Învață să îți iubești viața și viața se va deschide față de tine.

7.  Mindfulness: Amintește-ți mereu că ești în control

La bine și la greu, amintește-ți că ești în controlul vieții tale. Este adevărat că nu poți controla fiecare aspect, dar poți să controlezi modul cum reacționezi la ceea ce se întâmplă.  https://www.garbo.ro/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.