Exercitii practice

Ce este reprimarea?

20170521_104710Osho despre reprimarea emoțiilor: 80% din boli sunt cauzate de emoțiile reprimate

Ce este reprimarea?

Reprimare înseamnă să trăiești o viață pentru care nu au nici o chemare, să faci lucruri pe care nu dorești să le faci, să fii altfel decât ești.  Reprimarea este o cale sigură către autodistrugere, este o sinucidere lentă, dar absolut sigură, este o modalitate de ane otrăvi viața.

Exprimarea înseamnă viață,repimarea înseamnă sinucidere.De ce se reprimă atât de mult, până când devine bolnav? 

Deoarece societatea îl învață să se autocontroleze,nu să se transforme,iar calea transformării este complet diferită.Mai întâi de toate,ea nu are nimic de-a face cu controlul. Ea este chiar opusul acestuia.

Prin reprimare, mintea se divizează. Partea pe care o acceptați devine conștientă, iar cea pe care nu o acceptați (sau pe care o negați) devine inconștientă.Aceasta diviziune nu este naturală. Ea se petrece numai din cauza reprimarii.Voi aruncați în subconștient toate gunoaiele pe care le respinge societatea, dar rețineți: cu cât aruncați mai multe lucruri aici, cu atât mai plenar devine acestă parte integrantă din voi.

Ele vă patrund în mâini, în oase, în sânge, în bătăile inimii. La ora actuală, psihologii afirmă că aproape 80% din boli sunt cauzate de emoțiile reprimate. Marea majoritate a atacurilor de cord sunt manifestări ale mâniei reprimate în inima, ale urii care a otrăvit inima. Așadar, regula este urmatoarea: controlul reprimă, iar transformarea exprimă.

Nu trebuie însă să vă exprimați în fața celorlalți, căci „ceilalți” sunt irelevanți. Data viitoare când vă veți simți enervați, alergați de zece ori în jurul casei, apoi asezați-vă sub un copac și constatați ce s-a întâmplat cu mânia. Aceasta a dispărut, dar fără a fi reprimată, fără a fi controlată, fără a fi descărcată asupra altor persoane.

Dacă vă descarcați mânia asupra altor persoane, creați un lanț de evenimente, căci și ceilalți sunt la fel de necopți ca și voi, la fel de inconștienți. Ei se vor descarca la rândul lor asupra voastră, căci și-au reprimat la fel de multă mânie.

Osho -Emoțiile https://psihologiadeazi.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.