Exercitii practice, Psihologia vieții

FERICIREA NU ESTE SENZATIE

head-1588413__340

Mintea nu poate gasi niciodata fericirea. Fericirea nu este un lucru care trebuie urmarit si gasit, ca senzatia. Senzatia poate fi gasita din nou si din nou, pentru ca ea mereu se pierde; dar fericirea nu poate fi gasita. Amintirea fericirii este doar o senzatie, o reactie pentru sau impotriva prezentului. Ce s-a incheiat nu este fericire.

Experienta fericirii care a trecut este senzatie, pentru aducere aminte, este trecut si trecutul este senzatie. Fericirea nu este senzatie.

Ceea ce cunosti este trecut,nu prezent;iar trecutul este senzatie,reactie, memorie.Iti amintesti ca ai fost fericit; si trecutul poate spune ce este fericirea? Poate sa o reaminteasca, nu poate fi.

Recunoasterea nu este fericire; sa cunosti ce inseamna sa fii fericit nu este fericire.

Recunoasterea este raspunsul memoriei si poate mintea, un complex de amintiri, experiente, sa fie vreodata fericita? Recunoasterea profunda previne experienta.

Atunci cand esti constient de faptul ca esti fericit, este aceasta fericire? Atunci cand esti fericit, esti constient de ea?

Constienta vine doar cu conflictul, conflictul de a-ti aminti cat mai mult. Fericirea nu este mai multa aducere aminte. Unde exista conflict nu este fericire.

Conflictul este acolo unde este mintea. Gandirea la toate nivelurile este raspunsul memoriei si astfel se naste conflictul.

Gandul este senzatie, iar senzatia nu este fericire.

Senzatiile nu ofera niciodata satisfactie. Senzatia are un final dar fericirea nu are un sfarsit; nu poate fi cautata. KRISHNAMURTI

https://www.trezireainteligentei.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.