Exercitii practice

Emotiile

20190526_163037.jpgA-ti permite sa-ti simti emotiile de vibratie joasa care ies la suprafata nu inseamna sa zaci/te balacesti in ele la nesfarsit, sa-ti plangi de mila, sa te simti o victima, sa te intrebi de unde vin acele emotii sau sa te lasi prins iarasi intr-o anumita „poveste” si sa-ti amintesti iar ca cineva „ti-a facut” ceva care te-a facut sa te simti asa.

Nu inseamna sa intri iar in acel ciclu al suferintei/victimizarii. Nu inseamna sa crezi ca daca simti in aceste ore anxietate esti o persoana bolnava, care sufera de anxietate, nu inseamna sa consideri ca daca in aceste minute sau ore simti furie, acea furie te defineste ca om.

A-ti permite sa simti emotiile de vibratie joasa care ies la suprafata inseamna sa observi: „Ce simt acum? Ce emotii ies la suprafata? Ce ganduri/ credinte/ tipare ies la suprafata?”.

Pur si simplu le identifici: „Simt tristete. Ma gandesc ca nu merit sa fiu iubit/a. Simt ca mi-e frica de faptul ca o sa raman singur/a”.

Si apoi constientizezi: „Aceste emotii si ganduri nu sunt ceea ce ma definesc pe mine, ca om. Eu nu sunt un om trist. Eu merit sa fiu iubit/a. Eu nu sunt un om fricos. Eu doar experimentez aceste emotii, am aceste ganduri, am rulat pana acum in viata mea acest tipar care spune ca nu merit sa fiu iubit/a; ele sunt in interiorul meu si acum ies la suprafata, ca sa le eliberez. Ele au facut parte din mine, iar acum le eliberez.
Eu ma iubesc pe mine insumi/insami, chiar si asa, avand aceste emotii, ganduri si tipare. Eu iubesc faptul ca acum eliberez aceste energii”. (Lorie Ladd)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.