Sănătate

Cele CINCI Puncte de Aur ale corpului uman și efectele lor anti-aging

4c7e3553d97f3f967f08bb2b9ca7535b

Corpul uman este una dintre cele mai remarcabile lucrări de artă din lume tocmai datprită faptului că s-a demonstrat că deține mai multe astfel de puncte.

La nivelul întregului corp putem întâlni un număr de cinci puncte de aur importante pentru sănătate și longevitate. Experții în medicina chineză subliniază faptul că masarea frecventă a acestor cinci puncte de aur poate încetini procesul de îmbătrânire și poate avea un profund efect asupra sănătății întregului organism. Din perspectiva medicinei tradiționale chineze, masarea celor cinci puncte de aur este una dintre cele mai accesibile și eficiente căi către longevitate.

1. Baihui (GV20)

GV-20-300x300Punctul de aur Baihui este situat în partea de sus a capului, cel mai înalt punct al corpului uman. Astfel, fiecare meridian uman yang se întâlnește și formează o intersecție chiar în acest punct.

Cea mai potrivită metodă de masaj este cea din care așezat pe un scaun, cu spatele drept, se masează cu o singura palmă acest punct prin  mișcări circulare, în sensul acelor de ceasornic și în sensul invers al acelor de ceasornic, de 50 de ori într-un sens și în celălalt, alternativ.  Acest masaj stimulează circulația energetică și sporește energia yang în meridianul Du.

2. Yongquan (Kl1)

Yongchuan-127x300Acest punct este locul de unde izvorăște energia rinichilor pentru ca apoi să circule la nivelul întregului organism și de aceea, acest punct joacă un rol foarte important în sănătatea organismului.

Masarea zilnică a acestui punct permite persoanelor înaintate în vârstă să se mențină pline de energie, și să se bucure de o mult mai mare vitalitate fizică. Mai mult decât atât Yongquan sporește capacitatea sistemului imunitar de a preveni bolile.

3. Guanyuan (C 4)

GuanyuanLa o distanță de patru degete mai jos de buric se află punctul Guanyuan, punctul de colectare al intestinului subțire; Qi-ul intestinal se acumulează la nivelul acestui punct și apoi se extinde la nivelul pielii către alte părți ale corpului. Astfel, Guanyuan este locul cheie de cultivare a vieții, a energiei și spiritului. Medicina tradițională chineză este de părere că acest punct are funcția de a cultiva Qi-ul originar și de a regenera energia organismului.

Masarea acestui punct contribuie la reglarea funcției endocrine, la reducerea petelor de pe piele și la tratarea acneei.

4. Yin-Tang (EX-HN3)

yintang-179x300Yin-Tang este unul din punctele ce aparțin Meridianului Extraordinar DU Mai. În medicina tradițională chineză, acest punct este recunoscut pentru efectul de a limpezi mintea, de a lumina privirea și de a contribui la desfundarea nasului.

Masarea acestui punct poate trata cu succes simptomele de nas uscat, stimulându-se astfel creșterea producției de mucus și poate preveni rinita, răcelile și nu numai.

5. Tanzhong (RN17)

TanZhongAcest punct este locul de confluență a Qi-ului pericardului si este traversat de numeroase meridiane energetice. Poate ajuta la reglarea Qi-ului, poate contribui la deschiderea Qi-ului pieptului, poate opri tusea și trata astmul. Nu în ultimul rand, este important sa precizam ca stimulează și circulația sanguină.

Cercetările medicale moderne, de asemenea, au confirmat faptul ca stimularea acestui punct poate contribui la reglarea funcțiilor nervoase, poate trata în mod eficient astmul, palpitațiile, iritabilitatea și angina pectorala. În special persoanele care suferă de probleme de sâni ar trebui să maseze acest punct destul de frecvent.

Sursa: Yang-Sheng

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.