Psihologia vieții

De ce sa gandim frumos?

ganduri negative, energie negativa

Sa gandim frumos ca sa ne mentinem trupul si mintea sanatoase, sa scoatem pe gura cuvinte frumoase care fac onoare universului si nu il dezechilibreaza, sa iertam, sa traim in armonie cu tot, sa traim lectia iubirii pe pamant… iata cateva dintre cele mai interesante convingeri si opinii ale profesorului Constantin Dumitru Dulcan care circula pe internet si care ne invata cum ne putem mentine sanatatea si longevitatea.

Dumitru Constantin Dulcan este specialist in neurologie si psihiatru, dar si autor a mai multor tratate si lucrari de filozofia stiintei si metafizica. Printre cartile care l-au consacrat se numara “Inteligenta materiei”, “Mintea de dincolo”, “Oglinda constiintei”, “Catre noi insine”.

19 Citate exceptionale de prof. Constantin Dumitru Dulcan

Dumnezeu ne-a dat deja totul. Daca vrem sa ramanem sanatosi si fericiti, e suficient sa pastram in minte cateva lucruri: sa mancam sanatos, fara sa ne imbuibam, sa facem miscare, sa ne odihnim corect, sa fim optimisti si plini de speranta. Sa fim perseve­renti cu pasiunile noastre, sa ne antrenam intelectual si sa ne ferim de rutina. Sa facem constant schimbari in viata noastra. Si sa nu uitam ca trebuie sa pastram in permanenta un echilibru intre energia consumata prin efort si energia obtinuta prin odihna si activitati care ne fortifica. (interviu formula as)

Ce inseamna iertarea? Din punct de vedere spiritual, inseamna pace si armonie. Din punct de vedere stiintific, prin iertare, la nivel de ADN, modelul negativ este pur si simplu sters si se instaleaza in corp o buna chimie si un echilibru ener­getic. E fantastic, e pur si simplu ca resetarea unui com­puter. (formula-as.ro)

Nu Dumnezeu ne pedepseste, ne pe­depsim singuri, aici, pe pamant. Exista o lege cosmica, dupa care tot ce facem altora se re­percuteaza asupra noastra, mai devreme sau mai tarziu, prin boala, necazuri si nefericire. Iadul e mai degraba o stare de spirit, o stare a constiintei noastre incarcate de rele.

Gan­durile nega­tive, la nivel de chimie a sangelui, deter­mi­na in corp un viraj spre aci­di­tate (care inseamna im­ba­tranire, boala, degene­res­centa). Faptele pozitive si senine duc corpul catre un ph alcalin, care se traduce prin longevitate si vita­litate.

Orice emotie negativa blocheaza celulele sis­temului imunitar pentru cinci, sase ore. Asta in­seamna ca un gand de invidie, de rautate, un necaz ne lasa organismul fara aparare pentru cateva ore. Chiar si la nivelul creierului, innoirea celulelor noastre nervoase este favorizata de o gandire constructiva, optimista si este inhibata de agresivitate, furie si depresie.

Stim din descoperirile fizicii cuantice ca orice gand are un substrat de camp, acest camp are efect de dispersie, se pro­paga in spatiu. Cand ne gandim insistent la un lucru, il cream in planul de dincolo de noi, iar el se intoarce la noi.

Avem o singura sansa de iesire din criza in care in­trea­ga omenire este implicata: sa optam pentru o adevarata re­nastere spirituala. Cu alte cuvinte, sa traim in armo­nie cu Dumnezeu, cu noi insine, cu semenii si cu natu­ra.

Sunt si boli care ne sunt date ca lectii. Dar in cele mai multe cazuri, bolile noastre au cauze spirituale: in­vidia, rautatea, competitia acerba, egoismul si do­rinta de razbunare, la care se adauga frica si stresul ge­ne­rat de o societate ultratehnologizata. Ar trebui sa intelegem ca nu ne putem pastra sanatatea decat gan­dind si facand binele, pentru a fi in armonie cu uni­versul. Iisus avea dreptate cand indemna pe fiecare sa-si iubeasca aproapele ca pe sine insusi.

A invinge boala inseamna, in primul rand, a o intelege si a nu te revolta contra ei.

As­tazi, bazandu-ma pe o cunoastere stiintifica, pot afirma cu certitu­dine ca lucrurile nu au pornit din­tr-o intamplare si viata nu e acci­den­tala pe pamant, asa cum spun manualele de bio­lo­gie. Ba mai mult, afirm ca universul se sprijina pe legi morale.

N-am fost creati de Dumnezeu sa suferim, biologia noastra o demonstreaza: avem nevoie de fericire.

M-am intrebat mult timp de ce murim. De ce ne uzam fizic, daca energia fundamen­tala, cuantica, este infinita si nu se consuma? Am in­te­les tarziu ca aici sun­tem doar la o scoala, iar corpul e uniforma ne­cesara aici.

Exista o inteligenta la toate nivelurile de manifestare a materiei, incepand de la particulele subatomice din vidul cuantic pana la fiziologia creierului uman. Ceea ce numim instincte la lumea fara limbaj articulat nu sunt decat tezaurizari de inteligenta, sau programe inteligente. Sunt garantii pe care specia si le ia pentru a-si indeplini propria sa finalitate – autoconservarea si reproducerea.

Orice manifestare din univers, incepand de la macrocosmos si pana la microcosmos, are ca substrat o inteligenta. De pilda, doi atomi de hidrogen si unul de oxigen vor da intotdeauna o molecula de apa, nu altceva. Pana si particulele, cuantele, au un rudiment de inteligenta al lor.

Cu totii suntem programati pentru ceva. Venim pe aceasta lume cu o misiune, cu un rost pe care putem sa-l cunoastem prin predispozitia pentru ceva ce ne satisface cel mai mult: sa pictam, sa dansam, sa scriem etc. Sufletul tau vrea in permanenta sa fie fericit. Confucius spunea ca, daca ne alegem o profesie care corespune pasiunilor noastre, toata viata va fi o bucurie. (…) Relaxarea fizica si psihica este necesara ori de cate ori suntem epuizati. A continua sa lucram in stare de oboseala inseamna sa ne consumam energia pe care nu o putem recupera, ci o vom lua din rezerve, din cea constitutionala, crescand riscul de imbolnavire. (interviu femeia)

„Tot ceea ce gandim este sprijinit pe un fundament energetic. In momentul in care gandim frumos, bine, noi emitem un nor de lumini. Noi suntem construiti din fotoni, din lumina. Numai ca nu o vedem, pentru ca numarul de fotoni emis este infim. In momentul in care gandim in termeni de iubire, compasiune, iertare, empatie si recunostinta, noi emitem un camp de energie pozitiv. Acest camp de energie imbiba toate celulele noastre. Pe de o parte, modifica chimia noastra. Ele contribuie la sanatate, longevitate, multumire, fericire. Invers, sentimentele de ura au un camp de emisie negru. In momentul in care uram, suntem violenti, invidiem, noi imbracam o haina de doliu. La nivelul creierului nostru corespunde o chimie a substantelor benefice si a celor daunatoare. Dopamina este cea responsabila pentru sentimentul de fericire. Stresul, in schimb, conduce la imbolnavire”. (interviu Gandul) (…)

Advertisement

„In momentul in care eu, prin ceea ce scot pe gura sau gandesc dezechilibrez Universul, el produce catastrofe. El nu este dependent de existenta mea, dimpotriva, eu sunt produsul lui, nu el este produsul meu. Ca atare, el se razbuna. Dezechilibrele sunt dure. Toate catastrofele de aici vin”.

Nu constiinta e produsul cre­ierului, ci cre­ie­rul este produsul con­sti­intei. Creierul nostru e doar un re­cep­tor. Asa se explica cum ne re­amin­tim tot ina­in­te de moar­te, in filmul vietii, desi la batranete ui­tam o mul­­time de lu­cruri. Ne­u­ronii im­ba­tranesc si mor, sunt ca un radio de­­fect care nu mai re­cep­­tioneaza un­de­le. Me­­moria insa nu se pier­­de, e undeva in cam­­pul in­formational de deasu­pra.

Iubirea nu este doar un cuvant cu acoperire intr-un sentiment, ci este un camp de energie benefica pentru om si univers. Toti aceia care au avut o experienta la limita vietii spun ca au fost intampinati dincolo de catre o Fiinta de Lumina cu o iubire coplesitoare, neintalnita niciodata pe Pamant. Iubirea este solutia suprema la toate conflictele lumii. Cand toti vom trai lectia iubirii pe Pamant, nu vor mai fi conflicte si razboaie. https://www.garbo.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.