Exercitii practice

Vindecarea se produce treptat, transformarea este continuă

253163_380245778716048_579949867_nVindecarea se produce treptat, transformarea este continuă. Noul om îşi face apariţia și cel vechi este îndepărtat. În viață victoriile trebuie celebrate, înfrângerile au nevoie să fie înţelese şi acceptate sau lăsate în urmă. Simte-te bine în corpul tău câtă vreme trăieşti în el şi învaţă să îţi supui mintea, fii stăpânul ei ca să trăieşti sănătos. Nu îi permite să te controleze cu iluzia și slăbiciunea. Mintea este un instrument minunat, care te poate înălţa și te poate pune la pământ într-o secundă.

Noul om nu este invidios. El nu bârfeşte, nu se răsteşte, nu se răzbună. În schimb este atent, iubeşte şi îşi manifestă atenţia faţă de persoanele dragi și îi apreciază pe ceilalţi oameni și le respectă deciziile. Noul om nu se lasă afectat de comportamentul altora, nici nu pleacă urechea la răutăţile lor. El se cunoaşte pe sine, se acceptă şi are încredere în persoana sa. Este cinstit şi responsabil, și nu caută să fie înaintea tuturor, deoarece cunoaşte faptul că nu suntem toţi la fel şi că în acelaşi timp este nevoie de toţi.

La fel ca în orice domeniu, competiţia dintre părţile participante la viaţă aduce eşecul. În schimb, colaborarea naşte succesul iar bucuria finală va fi gustată de toţi. Evoluţia nu constă în a promova clasa a I-a şi atât, ci în a înainta din ce în ce înspre acolo unde te îndeamnă inima să te duci. Călătoria sufletelor nu se oprește niciodată.

În vremea când s-a reuşit pentru prima dată stocarea curentului electric cei mai mulţi oameni au crezut că nu a mai rămas nimic de descoperit și s-au oprit. Aceasta, deoarece, nimeni nu şi-a putut imagina ceva mai important ori mai inovator. Mult mai târziu ei au înţeles că adevărata aventură abia începuse. Așa au acceptat provocările, obstacolele și ideile, și au pornit la drum. Tot aşa se întâmplă cu omul aflat în proces de vindecare.

O cititoare a spus că ceea ce construiesc eu în inima ei, timp de o lună, dărâmă alţii într-o secundă. Însă vindecarea se produce treptat iar transformarea este continuă. De pildă, dacă ţi-au trecut arsurile, nu te poţi juca asemeni unui nebun în foc fără să ţi se întâmple ceva, dar poţi intra acolo de fiecare dată când vrei să salvezi pe cineva drag.

De fiecare dată când îţi aminteşti o întâmplare nedorită şi plângi, ca şi cum o trăieşti pe loc, vindecarea se produce, transformarea are loc iar tu devii mai puternic şi mai sănătos; durerea dispare iar traumele devin simple experienţe pe care le înţelegi şi le accepţi ca etape din creşterea ta. Şi te opreşti să respiri.

Oamenii care te-au luat în râs te caută astăzi ca să le alini rănile provocate de alţii și chiar de către ei înşişi. Cei din urmă au devenit cei dintâi, tot ce ne-a mai rămas de făcut este să ne dăm seama de aceasta, să o recunoaştem. Unii dintre noi am înflorit deja.

Eşti gata să devii administratorul gândurilor tale? Încetează să mai fii cârpa lor şi devino coordonatorul lor, renunţă la ceea ce îţi este dăunător şi nefolositor. Selectează-ţi prietenii şi obiceiurile, chiar dacă vei rămâne cu unul sau cu niciunul. La ce folos să defilezi printre atâţia dacă te mângâie doar unul?

Cu fiecare acceptare și nouă înţelegere, devii mai uşor, mai pur, mai liber. Vindecarea se produce și te apropii din ce în ce mai mult de esenţa ta, până te vei uni cu ea. Şi să nu te temi că vei trăi şi suferinţe, atunci când vindecarea se produce atingi ţinte. Există oameni pe care greutăţile îi determină să devină mai răi, altora greutăţile le reamintesc să fie mai buni. Aceştia din urmă nu mor niciodată.

Vindecarea se produce treptat

Extinde-ţi cercurile, stabileşte-ţi obiective, priveşte orizontul, nu trăi limitat. Dacă viaţa ta se desfăşoară între patru pereţi, respectiv cei de acasă şi cei de la serviciu, alături de unul ori maximum doi colegi, este absolut normal să fii stresat. Trăind astfel vei răbufni, crezând că din cauza lor nu poţi reuşi. Urcă pe podium, vei realiza că inima ta este de aur, mintea e de argint iar trupul de bronz.

Trăieşti cumva sub presiunea că trebuie să ajungi un om special, remarcabil, cunoscut, bogat, și cu influenţă asupra celorlalţi? Permite-mi să îţi amintesc faptul că eşti astfel deja.

Eşti special şi unic, pentru că aşa ai fost creat și apoi ai fost născut de a ta mamă. Atâta vreme cât nu mai este altul ca tine, lumea are nevoie de tine. Simte privilegiul ori, gustă bucuria, ai devenit un om remarcabil odată cu apariţia acestei dorinţe în inima ta. Un om remarcabil este acela care îşi susţine moral sau financiar familia, este cel care îşi încurajează prietenii la greu şi care ajută un necunoscut în mod necondiţionat, în ascuns.

Tuturor oamenilor care te-au cunoscut le-ai rămas în inimi într-un mod plăcut. Atâta vreme cât îşi amintesc de tine şi zâmbesc, nu este necesar să devii vreo vedetă. Eşti bogat în primul rând pentru că vezi, că auzi şi simţi, şi poţi. Ai mâini şi picioare, ai sănătate iar în unele dimineţi te trezeşti cu un entuziasm de fier. Poţi planifica, poţi construi, îţi poţi imagina şi aplica.

Îi poţi inspira pe ceilalţi prin exemplul care ești, omul care își trăiește viața la cel mai înalt nivel; căci indiferent de provocările care ţi-au tulburat o perioadă liniştea, nu ţi-ai pierdut încrederea. A venit ziua în care simți bucuria.

Fii nepăsător atunci când ţi se adresează jigniri şi apreciază complimentele, căci conflictele apar deoarece ignorăm complimentele şi accentuăm cuvintele pe care nu vrem să le auzim, ca şi cum am şti că sunt adevărate. Ele nu sunt adevărate. Citește cât mai mult și nu uita că toate poveștile sunt minunate, însă, la final rămân doar cele adevărate.https://vorbindcudumnezeu.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.