Exercitii practice

Vibratia cuvantului.

communication-1991852__340

Prin cuvant avem puterea de a crea viata, de a genera lucruri bune sau rele, dupa cum il folosim.
Traim intr-un Univers plin de vibratii, de natura vibratorie, si orice gest de-al nostru isi pune amprenta pe lumea in care traim, pana la modelarea ei concreta.

Din timpuri vechi s-a admis ca si fiintele au vibratii proprii, si starea lor de boala sau de sanatate, de proasta sau de buna dispozitie, de ignoranta sau de intelepciune, de nefericire sau de fericire, este de fapt o reflectare a vibratiilor pe care le are fiecare fiinta. Cu cat vibratiile sunt mai inalte, cu atat viata fiintei se poate desfasura la un nivel mai inalt, mai echilibrat, mai armonios, fiindca acea fiinta se poate armoniza mai bine cu vibratiile universale.

Si cuvintele au vibratii proprii. Fiecare cuvant are o vibratie care poate inalta sau poate cobora vibratia celui care il rosteste. O vibratie joasa inseamna o functionare la nivel coborat a celui care o are.

Vibratia joasa se recunoaste dupa starea pe care ti-o da: de tensiune, de teama, de boala, de nemultumire, de nefericire.Omul traieste tinzand mereu spre stari superioare, de armonie, de pace, de sanatate, de satisfactie, de bucurie si fericire, adica stari de vibratie superioara. Dar folosirea cuvintelor cu vibratie joasa coboara vibratia, astfel incat ele nu numai ca nu folosesc la a ne face viata mai buna sau mai frumoasa, ci mai mult, deterioreaza viata, atat la nivel individual, cat si la nivel social.

Lasa să cada o pietricica în-trun vas cu apa. Vedeţi ca undele provocate de venirea pietrei în contact cu apa radiaza din acest punct în cercuri tot mai mari, până când ating peretele vasului, sau marginea exterioara a apei; unde,pentru ochi, ele par să îşi piarda forta şi să se opreasca.

Iată ce se întâmpla în realitate:de indata ce undele au atins marginile apei, ele pornesc înapoi spre locul unde piatra aintrat în apa; şi nu se opresc până nu ajung în acel punct. Aceasta reprezinta exact fiecare gând sau cuvânt pe care îl gindim sau îl rostim. Gândul sau cuvantul pun în miscare anumite vibratii care sunt emise şi se propaga în cercuri tot mai largi, până când inconjoara Universul.

Apoi ele se intorc aşa cum au fost trimise la cel care le-a emis. Orice gând sau cuvânt, gândit sau rostit, fie el bun sau rau, se intoarce la noi, la fel de sigur cum l-am emis. Aceasta intoarcere este Ziua Judecatii, de care vi se vorbeste în Biblie. De aceea, fiecare zi va fi o zi a judecatii. Judecata va fi buna sau rea,după cum cuvintul sau gândul emis este bun sau rau. Orice idee (gând sau cuvânt)devine o sămânţa; aceasta idee-sămânţa este emisa, plantata în suflet (păstrată în minte),devine mai tirziu o conceptie pentru a fi manifestata sau exprimata în forma fizica. Gândurile sau ideile de perfecţiune aduc în manifestare perfectiunea; gândurile sau ideile de imperfectiune aduc în manifestare imperfectiunea.

Sursa articolului– Vietile maestrilor. Vol.1.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.