Exercitii practice

Pași Simpli Pentru A-ți Recăpăta Concentrarea

c 39076605606945_nEste bine știut cu toții, atunci când ne stabilim un nou scop în viață, suntem de obicei plini de optimism, avem o viziune clară despre ceea ce dorim și suntem 100% angajați să ne deplasăm în direcția realizării acelui scop.

Se întâmplă adesea și cu toate distragerile prezente în viața noastră de zi cu zi, să pierdem acea concentrare pe care am avut-o la început.

Există o mulțime de lucruri care ne pot distrage atenția, de la mass-media, angajamente de familie, televiziunea, munca, lista putând fi destul de lungă. Pe măsură ce distragerile se adaugă, senzația de determinare și claritate pe care am avut-o inițial se poate estompa.

Creierul ne poate transmite, că pentru că nu am mai făcut acest lucru înainte, este o idee proastă să începem. Chiar ne putem spune că nu suntem capabili. Vorbirea interioară, purtată cu noi înșine, la modul aceasta, poate genera un sentiment de îndoială de sine, care în cele din urmă duce la o scădere a concentrării. Este ultimul auto-sabotaj.

Deci, cum putem reveni pe drumul către obiectivele noastre atunci când ne pierdem concentrarea?!

1.Recunoașteți-vă Greșelile

Ești om până la urmă și toți greșim. Recunoașterea și asumarea responsabilității pentru alegerea ta, reprezintă primul pas pentru a face o schimbare în direcția corectă.

2.Reevaluați Obiectivul

Dacă descoperiți că ieșiți de pe pistă, poate că va trebui să vă reevaluați obiectivul. Vă puteți adresa întrebările următoare:

Chiar vreau asta?!

Ce altceva trebuie să învăț să ajung acolo unde vreau să fiu?!

Sunt pașii pe care i-am stabilit, pentru a mă ajuta să ajung acolo, practici și realizabili?

3.Practicați Compasiunea

Este foarte ușor să ne enervăm pe noi înșine atunci când ne abatem de la calea noastră sau facem o alegere care nu este în acord cu ceea ce cu adevărat ne dorim.

Opțiunea mai productivă este să începi să te respecți și să te iubești. Dă-ți o pauză! Încearcă ceva ce nu ai mai făcut până acum.

4. Inspirați-vă!

Căutați inspirația la cei care au atins succesul. Deși probabil că nu ați reușit niciodată să atingeți obiectivul pe care l-ați ales, este sigur că cineva în lume a făcut-o. Utilizați aceste persoane ca inspirație! Citiți cărți, bloguri, mergeți la seminarii, cursuri,  indiferent ce vă ajută și vă reamintesc că ceea ce doriți să obțineți este posibil.

5. Acționați Pentru A Vă Întoarce Pe Drumul Către Obiectivul Propus

Odată ce recâștigi claritatea pe care vrei să o atingi, întoarce-te la obiectivul stabilit. Căci cu această claritate va apare și creativitatea.O mică decizie în direcția obiectivului tău, poate provoca o avalanșă de progres.https://www.leoburtisan.com/

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.