Exercitii practice

SENSIBILITATEA

644011_380245642049395_1939208249_nÎntr-o lume care încurajează mai degrabă tot ceea ce este sonor, vizibil și tupeist, persoanele hipersensibile au tendința de rămâne invizibile și neapreciate pentru imensa valoare pe care o reprezintă pe Pământ.

Nu e de mirare că aceste persoane au un sentiment al respectului de sine scăzut, visând să arate mai multă tărie de caracter și mai puține emoții.

Judecând după cele mai luminate minți ale lumii, sensibilitatea este însă, una dintre cele mai valoroase trăsături pe care le poate manifesta o ființă umană.

Natura adevărată a inteligenței este sensibilitatea, iar sensibilitatea înseamnă iubire. – Jiddu Krishnamurti

Dacă și tu ești o persoană sensibilă, e timpul să îți iei puterea înapoi – 5 strategii prin care persoanele hipersensibile își pot recăpăta încrederea de sine

1. Acceptă gânduri, emoții și senzații pe care le simți, fără a încerca să le schimbi.

Persoanele foarte sensibile au tendința de a se auto-învinovăți pentru emoțiile pe care le simt. Unele și-ar dori să manifeste trăsături de caracter mai puternice, altele simt rușine pentru vulnerabilitatea pe care o afișează uneori.

Nu te judeca. Aceste senzații nu definesc în totalitatea ta și fluctuează în timp, precum norii de pe cer. Emoțiile, gândurile, senzațiile, se schimbă. În spatele emoțiilor puternice se ascunde de fapt o mare forță interioară.

Poate nu ți-a spus nimeni până acum, dar e nevoie de foarte mult curaj pentru a simți, mai ales în lumea de azi, care pare alienată de orice urmă de empatie. Acceptă-te și apreciază-ți forța imensă de a simți puternic. Ești o persoană unică și cu adevărat puternică.

2. Elimină-l pe trebuie din vocabularul tău.

Acest Trebuie este un cuvânt care ne pune limite. El vine dintr-un loc al judecății față de noi înșine, față de alte persoane. Când îndreptăm armele lui „trebuie” împotriva noastră, ne facem nouă înșine un mare deserviciu.

În special pentru o persoană hipersensibilă, energia acestui cuvânt este resimțită cu mare intensitate. „Trebuie” este precum o frână care face ca cele mai intense dorințe ale sufletului să fie zdrobite, provocând crize interne, procese de conștiință sau conflicte interioare. Uneori, sentimente de vinovăție. Chestionează fiecare dintre acești trebuie care îți controlează viața și vezi care le este utilitatea reală. Cum ar fi dacă ai înlocui trebuie cu ar fi bine dacă sau aș putea să? Acestea ilustrează faptul că există mai multe opțiuni și că nu trebuie să aderi la un singur drum.

3. Nu te mai baza pe ceilalți oameni pentru a-ți lua valoarea

Oamenii dezamăgesc adesea. Persoanele hipersensibile sunt adesea anihilate la nivel emoțional de respingere, de dezacord sau rele intenții pe care le resimt, uneori doar intuitiv, venind din partea celorlalți. Cel mai mult doare să simți aceste lucruri venind din partea cuiva drag.

De aceea, ca persoană sensibilă, este absolut vital să încerci să te detașezi de părerile celorlalți despre tine. Auto-stima este un mod de a fi în contact cu noi înșine, dar și un proces continuu de auto-actualizare. Auto-stima se clădește și prin intermediul oglindirii celor care țin la noi și aceasta ar trebui să se întâmple într-o relație sănătoasă, dar ea nu ar trebui să depindă exclusiv de părerile celorlalți despre noi.

Oamenii au propriile procese, reacții, atitudinile lor față de ceilalți se schimbă în timp. Cu cât avem mai multă încredere în noi, nu lăsăm ca aceste dinamici să ne pună sare pe suflet. Ca persoane hipersensibile, ar trebui să avem mai multă grijă de noi în raport cu ceilalți.

4. Iartă-te.

Persoanele hiper-sensibile au tendința de a se judeca foarte aspru.Pretenția de perfecțiune este absurdă, întrucât ne aflăm mereu în continuă evoluție și transformare. Nu mai putem fi cei care am fost ieri. Atunci când realizăm că am greșit în privința unei decizii sau acțiuni, ar trebui să fim mai blânzi cu sinele nostru din trecut ți să îi acordăm clemență.

Pe măsură ce înaintăm în viață devenim mai înțelepți. Atitudinea iertătoare față de noi înșine și față de ceilalți – față de trecut – este o parte a acestui proces de maturizare.

5. Manifestă-ți talentele

Ca persoane hiper-sensibile,avem o legătură profundă cu lumea artelor, lumea spirituală și cu cea a ideilor. Aceste tărâmuri sunt zonele de manifestare ale celor mai frumoase talente.

Persoanele foarte sensibile reușesc să arate lumii aspecte nevăzute sau trecute cu vederea, sau uitate, tocmai datorită simțurilor augmentate pe care le manifestă. Mai mult decât atât, unele persoane sensibile sunt sinestezice, adică percep lumea în moduri surprinzătoare și extrem de complexe. De exemplu, pentru astfel de persoane, sunetele au culori sau obiectele au melodii.

Dacă și tu ai astfel de abilități psiho-emoționale, celebrează-le. Unele persoane hiper sensibile au talente telepatice su intuitive. Descoperă-ți talentul unic în lume și… dăruiește-l!www.garbo.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.