Exercitii practice

Acceptarea

Ce-inseamna-cand-visezi-trandafiri-rosii-2Există o concepție greșită cu privire la „acceptare”. Este adesea perceputa ca o poziție de slăbiciune.Mulți oameni cred că atunci când ești forțat să accepți ceva ce nu poți schimba, înseamnă că treci la o rezistență mai mare. Ai renuntat.

Asta nu ar putea fi mai departe de adevăr.

De fapt, acceptarea vă permite să transcendeți rezistența cu care vă confruntați.

În loc să rezistați la ceea ce viața aruncă asupra voastră,acceptarea vă permite să vă angajați într-un mod diferit.

Patru fundamente ale flexibilității

Acceptarea este unul dintre cele patru elemente fundamentale ale flexibilității.Dacă doriți să vă extindeți dincolo de orice provocare,este necesar să treceți de la ceea ce numesc modul de  rezistență și persistență .Când rezistați la ceva,fie că este o idee,o credință,un conflict,o relație,un sentiment etc.,problema pe care o aveți cu acesta va persista.Când rezisti la ceva,canalizezi multă energie în el și răspunde cu aceeași energie.Acest tip de schimb creează stagnare.

Nu te duce nicăieri. Literalmente. Rezultatul este de obicei epuizare și stres crescut.

Când treceți din modul de  rezistență și persistență  și într-o stare de  acceptare,se întâmplă ceva foarte puternic.Percepția ta se schimbă.În loc să vezi lucrurile așa cum vrei tu să fie,vezi lucrurile așa cum sunt.Percepția voastră poate trece apoi de la a vedea lucrurile așa cum ar trebui să fie acestea,de  a vedea lucrurile așa cum  ar putea fi .Când puteți ridica propriile blocuri în acest fel,acum deveniți dispus să vedeți alte opțiuni.Opțiuni care nu făceau parte din planurile tale anterioare. Opțiuni care oferă probabil o soluție mai bună sau o abordare mai bună.

Această creștere a flexibilității minții tale te-a împuternicit acum dincolo de rezistența pe care o angajezi inițial.În loc să-ți folosești energia pentru a împinge înapoi împotriva ceva, îți canalizezi energia către productivitate … mișcare înainte.

Acceptarea nu este pasivă. Vă permite să vă angajați în viață sau să o combateți. În loc să fii corect sau greșit, există dedicare rezolvarii problemelor.

Nu e nicio rușine să te lași.Adesea,atunci când ne dăm drumul,eliberăm strângerea de moarte a ego-ului nostru.Când se întâmplă acest lucru,respirați viața înapoi pentru a apărea o soluție.

Ori de câte ori întâlnești o anumită rezistență în orice zonă a vieții tale,oprește-te. Evaluează-ți ego-ul.Eul vrea să suferi.Crede în sacrificiu și suferință pentru a obține orice valoare.Este un sistem complicat de credințe care să te împiedice să obții câștiguri mari cu eforturi minime. Întotdeauna există un alt mod. Și uneori în acest fel, este posibil să nu fie ideea ta.Poate veni de la altcineva sau altceva. 

Îți poți da ego-ul deoparte, astfel încât toți cei implicați să poată merge mai departe?

Stagnarea omoară creșterea. În natură, dacă ceva nu crește, moare.

Alegerea acceptării vă permite să vedeți dincolo de limitările actuale,ego-ul dvs. dorește să rămână înăuntru.Mai multe opțiuni devin disponibile.Acceptarea stabilește platforma pentru luarea deciziilor mai rapidă și mai eficientă,deoarece percepția dvs. este mai largă.

O minte deschisă și dispusă poate vedea întotdeauna mai mult și,prin urmare,poate face mai mult.

Rezistența te slăbește. Acceptarea te întărește.

Este pur și simplu o chestiune de alegere.

Nu este nimic pasiv în ceea ce privește acceptarea.

Așadar,data viitoare când întâlnești o situatie sau o problemă care nu pare să plece, acesta este un semn minunat pentru a privi în interior.

  • Ce rezisti?
  • De ce rezisti?

Amintește-ți această zicală: Acela situatie la care rezisti,va persista. Poți accepta lucrurile așa cum sunt?Acceptand aceea situatie asa cum este ,o vei putea vedea detasat si astfel încât să poți transcende problema și să vezi o altă ieșire.Ideea este de a crea mișcare. Întotdeauna există mai multe modalități.

Și aveți întotdeauna această alegere.http://in5d.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.