Psihologia vieții

Fii fara griji,trăiește din plin fiecare clipă!

20170624_225831

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, avem tot mai multe gânduri care ne invadează atât momentele fericite, cât şi în momentele grele. Aceste gânduri vin ca urmare a unor experienţe trăite şi mai vin şi din influenţele exterioare.

Faptul că gândim nu este ceva grav, dar gândurile negative ne pot face într-adevăr atât de mult rău încât ne pot îmbolnăvi, pur şi simplu.

Cercetările au arătat că oamenii pozitivi trăiesc mai mult şi… mai bine! Oare de ce ar trebui să fim pozitivi?

Am extras pentru astăzi câteva concluzii la care au ajuns bioenergoterapeuţii ruşi, concluzii care stau la baza diagnosticării diferitelor maladii grave.

Lipsa dorinţei de a trăi este, de fapt, depresie

Starea pe care medicii o numesc depresie este o lipsă a dorinţei de a trăi.Acest tip de manifestare este ca un program extrem de dăunător şi este o consecinţă a unor evenimente pe care nu le-am putut “digera”, dar care persistă încă în sufletul nostru.

Poate fi lipsa dorinţei de a avea copii sau naşterea un copil pe care nu îl vrem. Poate fi decesul cuiva drag sau divorţul, sau pierderea locului de muncă. Este sentimentul de nemulţumire şi de nelinişte, când nimic nu ne mai intră în voie, iar toate se văd doar în negru. Acesta este momentul instalării depresiei şi este foarte dificil de vindecat.

Grijile îmbolnăvesc sistemul nervos

Grijile permanente sunt păcate împotriva propriei tale naturi. Ele au urmări asupra sistemului nervos sau asupra acelor boli care ţin de somatizări nervoase. Nemulţumirea de sine, neîncrederea în propria persoană duc la dizarmonii psihice, la bolile de vedere, de auz, de percepţie.

Stresul, tensiunea, îngrijorarea provocă insomnie, dureri de cap, alergii, boli cronice, ulcere, tensiune arterială, infecţii etc. Bolile pe fond nervos provin din ciudă, mânie şi alimentarea cu gânduri negative.

Dacă avem pică pe cineva decedat, ne putem îmbolnăvi psihic

Stările de stres din copilărie şi adolescenţă, care n-au fost depăşite, pot influenţa negativ caracterul, sănătatea şi soarta urmaşilor. Dacă un om păstrează pică celui decedat, acest lucru se va reflecta negativ asupra sa şi poate duce la diferite boli, tulburări psihice, schimbarea caracterului.

Neliniştea este ucigătoare

Valul de nelinişte din sufletul nostru este oglinda angoasei,a anxietăţii,fricii etc. Nevroza anxioasă se caracterizează printr-o stare de nelinişte, adesea extremă, cu frică de moarte şi cu sufocări, cu palpitaţii, transpiraţii, ameţeli, tremurături şi cu senzaţia de oprire a inimii.

Cancerul este boală întristării

Reprimarea sentimentului negativ, deprimarea şi nemulţumirea faţă de sine şi de soartă duc spre boli grave, din ce în ce mai greu de vindecat pentru că bolnavii cad în depresie. O primă soluţie de vindecare ar regenerarea iubirii faţă de alţi oameni şi s-a constatat că femeile care ţin supărări în profunzime se îmbolnăvesc de cancer. De fapt, toate emoţiile înăbuşite produc cancerul.

În concluzie…

Să trăim fără griji, să apreciem ce avem în acest moment, să fim recunoscători pentru fiecare zi care a trecut şi altele care urmează să vină. Toate acestea sunt posibile cu ajutorul credinţei. Nu suntem departe de prăpastie,dar poate suntem mai aproape de miracol…https://secretele.com

1 gând despre „Fii fara griji,trăiește din plin fiecare clipă!”

  1. Da , foarte frumos acest articol , citeam mai demult ca 10% este ce se intampla in viata noastra si 90% cum reactionam noi la ce se intampla , si in lumea aceasta tot timpul pe fuga , oamenii sunt agitati ca un ” PEPSI ” ,, nervosi , nemultumiti , rai , invidiosi , atunci normal ca SE INBOLNAVESC si apoi se intreaba: ” de ce ? ” . Omul isi face asta cu mana lui , dar ca sa fii echilibrat si multumit si fericit , atunci RUGACIUNEA SI CREDINTA IN DUMNEZEU ESTE CEA MAI BUNA SOLUTIE , DOAMNE AJUTA .

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.